TÜV Rheinland opent nieuw laboratorium voor elektrische en draadloze producten in Nederland

Geplaatst op 19 februari 2012 om 17:04 uur
TÜV Rheinland opent nieuw laboratorium voor elektrische en draadloze producten in Nederland
TÜV Rheinland heeft een nieuw testlaboratorium geopend in Nederland, dat gespecialiseerd is in het testen en de certificeren van elektrische, elektronische en telecommunicatie producten. Het nieuwe laboratorium is ruim 1000 m2 groot. Er werken 15 specialisten.

"Het nieuwe TÜV Rheinland EPS testlaboratorium is een uitbreiding van ons Internationale netwerk. Hiermee kunnen wij onze klanten hoogspecialistische diensten aanbieden inzake producten in relatie tot de elektromagnetische omgeving (radiostoring, stoorvelden, veldsterkten en dergelijke) - en we kunnen meer diensten op gebied van elektrische veiligheidstesten bieden", aldus dr. Manfred Doerges, chief regional officer West Europa van TÜV Rheinland. Het nieuwe testlaboratorium is het enige geaccrediteerde laboratorium in Nederland dat de hoeveelheid elektromagnetische energie (SAR) kan bepalen wanneer een mens wordt blootgesteld aan elektromagnetische velden van zenders

 

Al sinds 1988 heeft TÜV Rheinland EPS producenten, leveranciers, importeurs en autoriteiten ondersteunt in het testen van producten om wereldwijd toegang tot de markten te krijgen . De testen betreffen zowel elektromagnetische compatibiliteit (EMC), zender-typekeuringstesten en -goedkeuringen als productcertificatie.

 

Henk-Jan Pieters, managing director van TÜV Rheinland EPS zegt: "Wij beschikken nu over nieuwe, toegankelijke, state-of-the-art, beklede testruimtes om een breed scala aan elektrische en elektronische producten te kunnen testen. Hierdoor kunnen wij metingen sneller en op een kwalitatief hoger niveau in een volledig storingsvrije omgeving testen zodat wij op een goede manier kunnen inspringen op de groeiende wensen van klanten.

De producten die door TÜV Rheinland EPS worden getest zijn elektrische en elektronische apparaten zoals huishoudelijke producten en computerapparatuur, apparatuur wat in een industriële omgeving wordt (luchtbehandelingsinstallaties en dergelijke) en draadloze producten zoals voor WiFi, zenders, en afstandbesturing maar ook nieuwere technologie (bijvoorbeeld Zigbee).

Het laboratorium is gevestigd in Leek, vlakbij Groningen. TÜV Rheinland heeft diverse competentiecentra in Nederland opgezet, met  ongeveer 200 medewerkers verdeeld over de werkgebieden producttesten, passieve auto veiligheid, in de certificatie van managementsystemen zowel als niet-destructief testen van industrie gebieden speciaal voor de olie- en gasindustrie. In Nederland opereert TÜV Rheinland verder vanuit Apeldoorn, Enschede en Helmond.

 
© Engineersonline.nl