EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Land Rovers 70e verjaardag begint met restauratie debutant Autorai ‘48

10 januari 2018 om 10:20 uur -

Land Rovers 70e verjaardag begint met restauratie debutant Autorai ‘48

Bij Land Rover staat 2018 in teken van zijn 70e verjaardag. En het merk luistert zijn verjaardag op met een aantal evenementen. De eerste is de restauratie van een van de drie auto’s die hun debuut maakten op de AutoRAI in Amsterdam van 1948.

De verblijfplaats van het demonstratiemodel was jarenlang onbekend. Het blijkt tot in de jaren zestig in gebruik te zijn geweest, waarna het twintig jaar in een weiland in Wales stond te verkommeren. Uiteindelijk werd de auto als restauratieproject gekocht, maar opnieuw achtergelaten in een tuin. De auto is bij toeval ontdekt - op slechts een paar kilometer afstand van de fabriek waar hij oorspronkelijk was gebouwd, in Solihull in het Verenigd Koninkrijk.

 

Het team achter het Land Rover Series I Reborn-programma, dat gerestaureerde Land Rover Series 1 verkoopt, gaat het prototype in een jaar tijd terugbrengen in rijklare staat. De auto heeft veel details die alleen voorkomen op de voorseriemodellen van 1948. Hun carrosserie is bijvoorbeeld opgebouwd uit dikker aluminium en ze zijn voorzien van een gegalvaniseerd chassis en een demontabele laadbak.

 

Het patina van alle componenten blijft bewaard tijdens de restauratie, inclusief de originele lichtgroene carrosseriekleur uit 1948.

 

De ontwikkelingen zijn te volgen op Instagram@LandRover .

Laatste nieuws

Mijlpalen in 3D-Printing

Mijlpalen in 3D-printing

Wie had tien jaar geleden gedacht dat je serieus materieel zou kunnen 3D-printen? Inmiddels wordt het gedaan. Onlangs zijn een offshore-haak, een scheepsschroef en een compressorwiel geslaagd voor alle tests.

Belgische overheid start noodfonds technologiebedrijven

Belgische overheid wil noodfonds technologiebedrijven

De Belgische Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt, vindt dat het land meer moet investeren in technologiebedrijven. Dit om te voorkomen dat ze emigreren wegens gebrek aan kapitaal.

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Het voornemen van de Universiteit Twente om niet verder te groeien dan tot 12.000 studenten, is niet goed gevallen bij regionale technologiebedrijven en bij de werkgeversorganisatie FME. Ze vrezen een rem op hun eigen…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL