EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

'Snelste en meest productieve middelgrote 3D-printer ter wereld'

05 december 2017 om 10:38 uur -

Trumpf op Formnext

Trumpf presenteerde op de beurs Formnext met de Truprint 5000 naar eigen zeggen, ‘s werelds snelste en meest productieve 3D-metaalprintsysteem in het middelformaat.

De nieuwe 3D-metaalprinter maakt gebruik van het zogeheten multi-laserprincipe bestaande uit drie gekoppelde laserbronnen. Samen met innovatieve scanners kan het printproces met een hoge productiviteit worden uitgevoerd. In combinatie met de geavanceerde bewerkingsalgoritmen en optimaal ingestelde procesparameters, reduceert de Truprint 5000 de bewerkingstijd per taak met een derde. Het systeem is gebaseerd op het Laser Metal Fusion (LMF) poederbed productietechnologie. Hiermee wordt laag voor laag complexe, metalen componenten geproduceerd met hoge precisie.

 

Peter Leibinger directeur technologie bij Trumpf ziet een verkooppotentieel van een half miljard euro in vijf tot zeven jaar. Trumpf heeft meer dan 200 mensen in dienst op het gebied van additieve productie en produceert als een van de weinige fabrikanten niet alleen 3D-metaalprinters op basis van LMF, maar ook Laser Metal Deposition (LMD), een tweede variant binnen de 3D-printtechnologie.


‘Als de markt voor 3D-metaalprinters blijft evolueren, zien we een kans voor ons bedrijf om een extra omzet van een half miljard euro te genereren in vijf tot zeven jaar. We willen een leidende rol in de markt spelen en op middellange termijn een marktaandeel van ongeveer 20 procent veilig stellen', zegt Leibinger. ‘Onze nieuwe 3D-metaalprinters verkopen goed en we winnen steeds meer marktaandeel in verschillende industrieën.'

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Trumpf Nederland BV

Laatste nieuws

Bots en nepadvertenties maken online shops onveilig

Bots en nepadvertenties maken online shops onveilig

December is natuurlijk bij uitstek de maand dat iedereen cadeaus koopt – en daarmee ook dé maand om online shoppers op te lichten. Een veelgebruikt wapen: de nepadvertentie.

Band van nikkeltitanium voor op Mars

Band van nikkeltitanium voor op Mars (video's)

Een band van een nikkel-titaniumlegering moet Nasa-voertuigen geschikt maken voor het ruige oppervlak van Mars. De band kan 30 cm indeuken en komt dan feilloos terug in vorm.

Vlieger wint energie én Europese prijs

Vlieger wint energie én Europese prijs (video)

De Nederlandse start-up E-Kite heeft de Talent Unleashed Awards 2017 gewonnen. Hotemetoten als Steve Wozniac en Sir Richard Branson vinden de energievlieger de meest belovende vinding van alle Europese deelnemende…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veiligheidsfotocellen van de serie SLB 240/440

De kleinste veiligheidsfotocel ter wereld met geïntegreerde veiligheidsmodule

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL