EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Digipro van start voor digitale transformatie MKB

25 juli 2017 om 09:05 uur - Apeldoorn

Begin juli 2017 maakten partners en geassocieerde partners voor het eerst kennis met elkaar. De officiële Digipro kick-off vindt op vrijdag 29 september 2017 plaats te Kleve in aanwezigheid van gedeputeerde Michiel Scheffer, Provincie Gelderland.

Speciaal voor innovatieve MKB'ers in de Nederlands-Duitse grensregio is het Europese project Digipro van start gegaan. Dit project draait om de digitale transformatie van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen. Het is een Europees Interreg VA project met als doel realisatie van meer product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-engineering en technische installatie. De looptijd is vier jaar: van 1 mei 2017 tot en met 1 mei 2021. Digipro stimuleert het MKB-bedrijfsleven in de grensregio om actief te anticiperen op, en te participeren in, de digitale transformatie van (productie)processen en producten. Zo zou het MKB tijdig de kansen benutten die ontstaan bij de digitale transformatie die voortkomt uit de ontwikkelingen rondom Smart Industry. Door grensoverschrijdende uitwisseling gebruiken een flink aantal Duitse en Nederlandse MKB-bedrijven in het projectgebied hun innovatiepotentieel.

 

Duitse en Nederlandse MKB'ers in het projectgebied kunnen profiteren van subsidies voor coaching, conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudies. Ook is financiering voor de uitvoer van een R&D-plan en prototypebouw mogelijk. Het projectgebied betreft Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en een deel van Noord-Rijn Westfalen.

 

Daarnaast biedt Digipro:

  • Grensoverschrijdende voorlichtingsbijeenkomsten en workshops;
  • Coachingstrajecten;
  • Product-, proces- en business modelontwikkeling met inbreng uit het buurland;
  • Clustering met andere MKB'ers en kennisinstellingen uit het buurland;
  • Uitwisseling over de grens tussen Smart Industry-field labs en andere shared facilities.

 

Oost NL is leadpartner van Digipro en werkt intensief samen met de projectpartners: Huis van de Brabantse Kempen, Liof, stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, Gemit en Euregio Rijn-Waal. Naast dit projectteam is er een grote kring van ‘geassocieerde partners'. Dit zijn organisaties die geen deel uitmaken van het partnerschap, maar wél de uitvoering van het project mede faciliteren.

Digipro wordt in het kader van het Interreg VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/Interreg.

 

Gerelateerd nieuws

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

Volgens de ondernemers in de industrie loopt het tekort aan personeel op. Aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar meldde bijna 16% van de industriebedrijven dat personeelstekort de productie belemmert. Sinds…

Alternatief voor 3D-printproces levert producten op met meer functionaliteiten (video)

Alternatief voor 3D-printproces levert producten op met meer functionaliteiten (video)

Onderzoekers aan de TU Delft werken aan een alternatief voor 3D-printen waarmee je producten kunt maken die over veel meer functionaliteiten beschikken.

Origami geeft zachte robotica superkracht

Origami geeft zachte robotica superkracht

Onderzoekers aan het Wyss Instituut aan Harvard University en MIT Computer Science en Artificial Intelligence Laboratory hebben artificiële spieren ontwikkeld geïnspireerd op origami, die zachte robotica extra sterk…

Laatste nieuws

Bots en nepadvertenties maken online shops onveilig

Bots en nepadvertenties maken online shops onveilig

December is natuurlijk bij uitstek de maand dat iedereen cadeaus koopt – en daarmee ook dé maand om online shoppers op te lichten. Een veelgebruikt wapen: de nepadvertentie.

Band van nikkeltitanium voor op Mars

Band van nikkeltitanium voor op Mars (video's)

Een band van een nikkel-titaniumlegering moet Nasa-voertuigen geschikt maken voor het ruige oppervlak van Mars. De band kan 30 cm indeuken en komt dan feilloos terug in vorm.

Vlieger wint energie én Europese prijs

Vlieger wint energie én Europese prijs (video)

De Nederlandse start-up E-Kite heeft de Talent Unleashed Awards 2017 gewonnen. Hotemetoten als Steve Wozniac en Sir Richard Branson vinden de energievlieger de meest belovende vinding van alle Europese deelnemende…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veiligheidsfotocellen van de serie SLB 240/440

De kleinste veiligheidsfotocel ter wereld met geïntegreerde veiligheidsmodule

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL